Andorra Winter Rally

<< Preparant la gran prova hivernal

ANDORRA WINTER RALLY 2015, preparant la gran prova hivernal

Després d'una primera edició de gran èxit, l’Automòbil Club d’Andorra convoca per al dissabte 19 de desembre la segona edició de l'ANDORRA WINTER RALLY, un ral·li sobre neu, nocturn i en carretera tancada, obert a vehicles clàssics i amb un itinerari compacte i assequible, on la conducció hivernal serà la protagonista, en brindar als participants la màxima comoditat de participació possible, tant abans, durant com després de la prova.

L'autèntic esperit dels ral·lis d'abans es recupera amb aquesta prova que ofereix un excel·lent terreny per conduir en condicions d'adherència precàries però amb total seguretat, que ofereix un camp d'operacions extraordinari per a participants inscrits al Rallye Monte-Carlo Historique, a més del plaer per la conducció. Tot això aporta a aquest ral·li de clàssics l'esperit d'aventura d’antany, però completament adaptat a les necessitats actuals.

Andorra, autèntica terra de ral·lis
Independentment de les curses organitzades per l’Automòbil Club d’Andorra, les carreteres andorranes han estat el marc on proves de molt prestigi han tingut bona part del seu desenvolupament al llarg de la història. L'actual RallyRACC del mundial va tenir en els seus inicis (1957) el principat com el lloc habitual de final d'etapa i fins i tot en una edició va finalitzar a Andorra la Vella.

L'especial del Port d’Envalira, denominada aquells anys “Fra Miquel”, era un dur desafiament abans que els cotxes entressin a França pel Pas de la Casa o quan ho feien cap al país andorrà per aquest enclavament fronterer. També en el seu moment el Rallye Barcelona-Andorra (1965) i posteriorment el Vendrell-Andorra (1970) van ser la cúspide en ral·lis d'itinerari lineal. L’Automòbil Club d’Andorra vol recuperar aquest esperit que van aportar els pioners.

2014: una primera edició d'èxit
Amb el triomf sorpresa dels francesos Trautmann-Fritz (Lancia), victòria només decidida en l'últim tram de regularitat disputat en el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa, la primera edició de l'ANDORRA WINTER RALLY va ser una prova innovadora i exitosa, amb un munt de màquines i noms de relleu. El podi final absolut va ser per a Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000), José Manuel López-Josue Sánchez (Volkswagen Golf GTI) i Víctor Abillà-Víctor Abillà (Opel Kadett GT/E).

| | compartir