Andorra Winter Rally

<< Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé), conquisten el triomf

Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé), conquisten el triomf

-Kim i Helena Vilatarsana (R5), i Ferran Naudi-Sergi Salvadó (VW Golf), completen el podi
-Els francesos Ghislain i Guillaume Gaubert (Porsche 911 SC), guanyen l'apartat Legend

Soldeu-El Tarter, Principat d’Andorra, 20 de desembre de 2015. Després d'una gran incertesa inicial, que a poc a poc es va anar aclarint en un ral·li de gran dificultat, l'equip format per Carles Fortuny i Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé, 1979) ha obtingut la victòria a l'ANDORRA WINTER RALLY 2015. La segona posició ha estat per Kim i Helena Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo), pare i filla, mentre que el tercer esglaó del podi l’han ocupat Ferran Naudi-Sergi Salvadó (Volkswagen Golf Rallye).

Un total de 46 participants han afrontat l'ANDORRA WINTER RALLY 2015, i n’han acabat 35. Encara que les temperatures no han tingut la duresa que era d'esperar, els participants han fet front a les dificultats que presentava la neu i el gel del Coll d’Ordino, que es repetia dues vegades en tots dos sentits, i al completament gelat Circuit d’Andorra, que s'ha realitzat tres vegades.

Moltes alternatives a l'inici
El ral·li arrencava amb una difícil especial al Circuit d’Andorra, on ja Fortuny-Jiménez (Lancia Beta Coupé) efectuaven una gran operació i lideraven la classificació, col·locant-se al capdavant d’una competència que es mostrava molt incisiva, ja que en 3 punts es trobaven cinc cotxes, entre ells l’R5 Copa dels Vilatarsana, sempre efectius a les carreteres andorranes. En tot cas, amb l'arribada dels trams de carretera les coses canviaven. Álvarez-Fontdorona (Golf) vencien a Canillo 1, per davant de Miró-Matavacas (Porsche) i els Vilatarsana (R5 Copa), per la qual cosa el primer d'ells passava a liderar el ral·li.

Vilatarsana donava la sorpresa a Anyós 1 i s'apropava a Álvarez, just quan la prova afrontava un nou pas pel Circuit d’Andorra, pista en la qual els Piña (Lancia) eren els millors per davant d’Armadans-Vives (Golf), encara que Álvarez-Fontrodona prosseguien amb el seu domini a la general. Dos trams quedaven fins a la neutralització d’El Tarter, Canillo 2 i Anyós 2, en els quals es veurien dos nous vencedors de tram, respectivament Ureña-Irraberri (Seat 1430) i Fortuny-Jiménez (Lancia). En aquests dos trams es produïa un doble canvi de liderat, amb els Vilatarsana en primera posició després de Canillo i Fortuny-Jiménez després d'Anyós.

Els guanyadors concreten el seu domini
Després de la neutralització al Nòrdic Hotel d’El Tarter, quedaven cinc trams. Vilatarsana i Fortuny marcaven l'1-2 en el primer d'ells, Beixalís 1, per la qual cosa començava a quedar clar que el triomf es dirimiria entre tots dos pilots. Fortuny li retornava la jugada al seu oponent a Ordino 1, distanciant-se del mateix i en l'última passada pel Circuit d’Andorra tornava a treure-li diferències al seu rival, per la qual cosa, a falta de dos trams, la distància entre tots dos equips era de 25 punts. L'últim pas per Beixalís 2 veia l'intent final de Vilatarsana, però Fortuny rematava a Ordino 2, i guanyava merescudament el ral·li. Els Piña es retiraven en el Circuit d’Andorra quan tenien pràcticament assegurada la tercera plaça del podi.

A la categoria Legend, doblet francès amb Ghislain Gaubert-Guillaume Gaubert (Porsche 911 SC) i Daniel Thoreau-Alexandre Thoreau (Volkswagen Golf GTI), apartat que ha vist la participació de grans noms com De la Casa, Santacreu, Gutiérrez, Rius, Rossell, Pons, etc.

Els dos primers equips de l'ANDORRA WINTER RALLY són dos dels grans de la regularitat catalana. Fortuny-Jiménez van acabar segons en el passat Rally Costa Brava Històric, mentre que Vilatarsana-Vilatarsana van aconseguir idèntica posició en l'última edició del Ral·li d’Andorra Històric, prova que han guanyat en tres ocasions.

Després d'aquest interessant ral·li, les activitats hivernals de l’Automòbil Club d’Andorra fan una aturada a causa de les festes nadalenques, per tornar el dissabte 16 de gener amb les proves 1 i 2 de les GSeries 2016.

Classificació final i de la categoria Original ANDORRA WINTER RALLY 2015
1-Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé), 207,7 punts
2-Kim Vilatarsana-Helena Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo), 252,7 punts
3-Ferran Naudi-Sergi Salvadó (Volkswagen Golf Rallye), 367,7 punts
4-José Manuel López-Josué Sánchez (Volkswagen Scirocco), 458,3 punts
5-Carles Miró-Ivan Matavacas (Porsche 924), 507,6 punts
6-Vicent Folguera-Iolanda Gelabert (BMW 325IX), 508,4 punts
7-Josep Maria Álvarez-Rubén Fontrodona (Volkswagen Golf GTI), 553,1 punts
8-Juli Ureña-Ángel Irraberri (Seat 1430), 634,3 punts
9-Jorge Villasan-Pedro Villasan (Seat 127), 653,8 punts
10-Sergi Massip-Joan Corbera (Volkswagen Golf GTI), 661,2 punts
Etc. fins a 22 classificats
 
Classificació Legend
1-Ghislain Gaubert-Guillaume Gaubert (Porsche 911 SC), 2.136,8 punts
2-Daniel Thoreau-Alexandre Thoreau (Volkswagen Golf GTI), 2.299,4 punts
3-Joan Gil-Miquel Leites (BMW 2002), 2.791,3 punts
4-Ingrid Rossell-Manuel Saa (Volkswagen Golf GTI), 2.833,1 punts
5-Gerard Massanas-Marta Camprubí (Seat 127 Abarth), 3.018,8 punts
Etc. fins a 13 classificats
 

| | compartir