Andorra Winter Rally

<< ANDORRA WINTER RALLY 2016, arriba la gran prova d'hivern

ANDORRA WINTER RALLY 2016, arriba la gran prova d'hivern

Després de dues edicions d'èxit, arriba el proper 17 de desembre l'ANDORRA WINTER RALLY 2016, la prova hivernal de regularitat per a clàssics que organitza l’Automòbil Club d’Andorra, en carretera tancada i amb tota la màgia que proporcionen les carreteres pirinenques del principat, en bona part recorregudes de nit, la qual cosa converteix el ral·li en la gran prova de carretera de final de temporada.

Encara que en l'última edició no va estar present en gran quantitat, s'espera que per aquest 17 de desembre la neu aparegui en l'abundància que els pilots desitgen, molts dels quals acudeixen a la prova andorrana per preparar el Ral·li Monte-Carlo Històric. L'itinerari per aquesta tercera edició serà com els anteriors, compacte i difícil, la conducció hivernal serà la protagonista però amb la màxima comoditat i seguretat possible per als participants.

L'ANDORRA WINTER RALLY 2016 arrencarà a les 15h del dissabte 17 de desembre des de l'Hotel Nòrdic del Tarter, després d'haver passat les verificacions al matí. L'arribada està prevista en aquest mateix lloc a partir de les 23.55h, amb el lliurament de premis uns minuts més tard. L'esquema de la cursa comprèn uns 100 km de regularitat controlada en carretera tancada, amb 11 trams dels quals 6 seran diferents, un dels quals el Circuit d’Andorra-Pas de la Casa.

El reglament es publicarà a www.winterrallyandorra.com el proper 28 d'octubre i l'obertura del termini d'inscripció s'iniciarà a les 9h del 7 de novembre. La participació se cenyirà als 60 equips que està previst puguin participar, tots ells amb vehicles clàssics de les categories Legend i Original, dividides cadascuna d'elles en 2 grups:

• Categoria Legend 1 (cotxes de competició), vehicles amb elements de seguretat de competició homologats fins al 31/12/1979
• Categoria Legend 2 (cotxes de competició de tracció integral), vehicles amb elements de seguretat de competició homologats entre l'1/1/1980 i el 31/12/1990

• Categoria Original 1 (Vehicles homologats fins al 31/12/1979)
• Categoria Original 2 (Vehicles homologats entre l'1/1/1980 i el 31/12/1990)

Hi haurà dues mitjanes marcades pels Legend (entre 40 i 70 km/h) i els Original (entre 30 i 50 km/h, amb canvis de mitjana a les especials). Encara que amb un desenvolupament compacte al llarg de les 9 hores seguides, l'esperit aventurer dels ral·lis d’abans reviu en aquesta prova que permet conduir en condicions d'adherència precàries, encara que amb la seguretat que dóna evolucionar en carretera tancada i tots els elements de control possibles.

L'ANDORRA WINTER RALLY va néixer el 2014 i aquella primera edició la van guanyar els francesos Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000). El 2015 els guanyadors van ser els catalans Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé).
 

| | compartir