Andorra Winter Rally

<< Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Delta), repeteixen victòria

Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Delta), repeteixen victòria

-Gel i neu en un autèntic ral·li hivernal amb carretera tancada per a vehicles clàssics
-Gerard i Ferran Aymerich (Audi 80 Coupé Quattro), segons classificats absoluts
-Gran prestació de l'equip Seat Vehicles Històrics, 3r amb Bardolet-Alsina
-Ghislain Gaubert-Alexis Artus (Porsche 911 SC), guanyadors scratx entre els Legend
-Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Delta HF 4WD), primers en la categoria Original

El Tarter, Soldeu, 18 de desembre de 2016.- Carles Fortuny i Carles Jiménez (Lancia Delta HF 4WD) han resultat guanyadors de la tercera edició de l'Andorra Winter Rally, prova hivernal de regularitat per a vehicles clàssics que s'ha disputat en diverses carreteres del país, amb pista tancada i amb una bona part dels seus 11 trams sobre asfalt coberts amb gel o neu. Aquesta excel·lent parella ja va guanyar l'anterior edició, la qual cosa els confirma com l'equip més en forma d'aquest ral·li hivernal andorrà.

El plantejament de l'Andorra Winter Rally, amb la presència de neu en el Coll d’Ordino (2 passades en tots dos sentits) i lògicament en el Circuit d’Andorra (tres passos), feia preveure un desenvolupament molt delicat quant a adherència. Només sortir de l'Hotel Nòrdic, base d'operacions del ral·li, els cotxes afrontaven la pista situada a la part alta del port d’Envalira on poques hores abans havien evolucionat els prototips de les Crèdit Andorrà GSeries. En aquest circuit, els Vilatarsana (R5) marcaven el millor score i era en el segon tram, Canillo-1, on Cañellas-Ferrater (Seat 1430) destapaven el pot de les essències marcant el millor temps escratx i col·locant-se primers en la general, posició que consolidarien després a Anyos-1, tram guanyat per dos equips: Fortuny-Jiménez (Lancia) i Alvarez-Fontrodona (VW).

Després de tres trams el primer equip de Seat liderava l'Andorra Winter Rally, posició que perdrien després d'un nou pas pel Circuit d’Andorra, guanyat pels Aymerich (Audi), aconseguint de totes maneres un nou escratx a Canillo-2, encara que a Anyos-2 (6è tram) sofrien una sortida de pista que els deixava definitivament fora de combat. En aquest últim tram, que tancava la primera part del ral·li, els seus companys d'equip Bardolet-Alsina (127) marcaven el millor temps, repetint actuació a Beixalis-1, setena especial. A aquestes altures del ral·li, el domini de Fortuny-Jiménez (Lancia) era bastant clar, encara que darrera seu es dirimia una gran batalla amb gairebé mitja dotzena d'equips.

Rius-Ceballos (Seat) aconseguien el millor resultat a Ordino-1, mentre que Cañellas-Ferrater, encara que sense opcions d'un bon resultat, seguien en cursa i marcaven a més el millor registre en el Circuit d’Andorra (9è tram). Arribaven els dos últims trams, Beixalis-2 i Ordino-2, i en tots dos Carles Fortuny i Carles Jiménez (Lancia Delta) remataven la seva excel·lent actuació amb dos nous millors registres que els donaven un més que merescut triomf.

La que ha estat tercera edició de l'Andorra Winter Rally ha complert totes les expectatives, amb neu i també gel, condicions hivernals en suma que unides a la sempre difícil orografia andorrana i a la conducció nocturna ha ofert als 44 participants finalment sortits tot un desafiament al llarg de 9 hores ininterrompudes.

Després d'aquest cap de setmana de gran activitat que venia precedit amb el Trofeu Andros d'una setmana abans, l’Automòbil Club d’Andorra inicia la pausa nadalenca. El dissabte 7 de gener de 2017 tindrà lloc la GZero per als prototips Giand que prendran part com a nova categoria en les Crèdit Andorra GSeries 2017, la primera cursa puntuable de les quals es disputarà una setmana més tard, el 14 de gener, en el Circuit d’Andorra.

Classificació final Andorra Winter Rally 2016
1-Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Delta HF 4WD), 149,2 punts
2-Gerard Aymerich-Ferran Aymerich (Audi 80 Coupé Quattro), 232,4 punts
3-Josep Maria Bardolet-Eloi Alsina (Seat 127), 255,2 punts
4-Kim Vilatarsana-Helena Vilatarsana (Renault 5 Copa Turbo), 271,8 punts
5-Daniel Thoreau-Alexandre Thoreau (VW Golf GTI), 300,4 punts
6-Josep Cutrina-Albert Forcada (Renault 5 Turbo 2), 381,6 punts
7-Josep Maria Vidal-Miquel Molist (Autobianchi A-112 Abarth), 396,8 punts
8-Josep Maria Alvarez-Rubén Fontrodona (VW Golf GTI), 424,6 punts
9-David Nogareda-Sergi Giralt (Porsche 911 S), 490 punts
10-Andreu Vigué-Josep Maria Casas (Porsche 911 Targa), 550,8 punts
11-Jaume Casals-Xavier Font (Seat 850 Coupé), 556,9 punts
12-Tere Armadans-Anna Vives (VW Golf GTI), 584,6 punts
13-Jordi Fanlo-Guillermo Martínez (Porsche 911 SC), 586,9 punts
14-Joan Aymerich-Ariadna Aymerich (Seat 127), 601,6 punts
15-Josep Maria Malagarriga-Jordi Marcilla (Peugeot 205 Rallye), 756,4 punts
etc. fins a 44 classificats

Categoria Legend i Legend 1: Ghislain Gaubert-Alexis Artus (Porsche  911 SC)
Categoria Legend 2: Albert Monterrubio-Daniel Villegas (Seat Fura Crono)
Categoria Original i Original 2: Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Delta HF 4WD)
Categoria Original 1: Josep Maria Bardolet-Eloi Alsina (Seat 127)

 

| | compartir