Andorra Winter Rally

<< 16 de desembre: ANDORRA WINTER RALLY 2018

Es publica el reglament d’aquesta nova edició de la prova que organitza des de la seva creació l’Automòbil Club d’Andorra, amb la col·laboració del Comú d’Ordino i del de Canillo. Ja és una característica que aquest ral·li es disputi en carretera tancada i amb neu assegurada en el tram a doble sentit que s’utilitza, el Coll d’Ordino, oferint en uns pocs quilòmetres tota la dificultat que proporcionen les revirades carreteres del principat.

Cada cop agafa més protagonisme el fet que l’ANDORRA WINTER RALLY sigui una prova que s’hagi convertit en un excel·lent banc de proves pels equips que volen participar, unes setmanes més tard, en el Rallye Monte-Carlo Historique, ja que la prova andorrana ofereix en format reduït una bona part de les dificultats en conducció que es trobaran els participants de la cursa monegasca.

L’obertura d’inscripcions per a l'ANDORRA WINTER RALLY serà l’1 d’octubre i restaran obertes fins el 7 de desembre, o fins que es completi la quota de places que és de seixanta. D’aquesta manera es garanteix la bona organització i la seguretat inherent a aquesta cita.

Tot en un dia
Des de les 15 fins a les 19.30 hores del dissabte 15 de desembre se celebraran les verificacions administratives i tècniques a la Sala La Buna d’Ordino. La competició de regularitat es reserva pel diumenge 16, a partir de la formació a primera hora del matí del parc tancat al Camp de la Tenada, lloc des d’on sortiran els vehicles inscrits a partir de les 8.00 hores. Hi haurà dues seccions, a la primera el primer participant arribarà a les 11.00 hores i la sortida de la segona es donarà una hora més tard. El final del ral.li està previst per les 15.00 hores, després de sis trams sobre neu garantida.

El lliurament de premis se celebrarà a la mateixa Sala La Buna d’Ordino, a les 17.00 hores. En total, 205 km de recorregut amb dos trams que els participants realitzaran tres vegades, suposant 56 km de regularitat controlada i mesurada per la traçada, amb controls secrets.

El reglament ja està publicat a www.winterrallyandorra.com. En ell s’especifica que s’admeten vehicles de sèrie i de competició homologats fins el 31/12/87, dividits en dos grups  (2RM i 4RM) i quatre classes segons siguin de cilindrada inferior o superior a 2.000 cc, baixant primer del podi els cotxes amb tracció total.

Quatre anys de campions
Quant a trofeus, n’hi haurà pels tres primers classificats escratx, i també per als tres primers classificats de cada grup i classe. Tots els equips que acabin el ral.li rebran el ‘Trofeu Finisher’. També com a novetat.

L'ANDORRA WINTER RALLY es va crear el 2014 i en la seva primera edició el van guanyar els francesos Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000), mentre que el 2015 i 2016 els guanyadors van ser els catalans Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé). La darrera edició celebrada (2017) la va guanyar el tàndem gallec-català format per José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Golf GTi).

Programa previst, diumenge 16 de desembre de 2018
08h      Sortida 1r participant, 1a secció
3 trams cronometrats 
11h      Arribada 1r participant, 1a secció
12h      Sortida 1r participant, 2a secció
            3 trams cronometrats 
15h      Arribada 1r participant, 2a secció, final ral·li
17h      Publicació de resultats i repartiment de premis
 

| | compartir