Andorra Winter Rally

<< Obert el termini d'inscripció de l'ANDORRA WINTER RALLY 2018

• La prova d’hivern destinada a clàssics se celebrarà el 16 de desembre
• Tota la informació disponible a www.winterrallyandorra.com


Obert el termini d'inscripció de l'ANDORRA WINTER RALLY 2018

Andorra la Vella, 1 d'octubre de 2018. Avui s'ha obert el termini d'inscripció de l'ANDORRA WINTER RALLY, competició de regularitat per a clàssics que aquesta temporada celebra la cinquena edició consolidada com la prova d’hivern per excel·lència, tot un referent al que acudeixen els equips que desitgen pilotar sobre neu i gel, molts dels quals utilitzen el recorregut andorrà per preparar en condicions úniques la seva participació al Rallye Monte-Carlo Historique, que es disputa un mes més tard.

L'ANDORRA WINTER RALLY, que se celebrarà el dia 16 de desembre de 2018, està obert a vehicles de sèrie o de competició construïts i/o homologats fins al 31/12/1987, distribuïts en automòbils de 2 o 4 rodes motrius, dividit cada tipus de tracció en dues classes, en funció de la cilindrada i tipus d'alimentació. El període d'inscripció que s'inicia avui, romandrà obert fins al 7 de desembre o fins que es completi la quota de places disponibles, que és de 60, cosa que garanteix comoditat i seguretat a una cita tan peculiar.

Els pilots i copilots hauran d'anar equipats amb casc homologat i roba d'abric adequada, a més de permís de conduir en vigència i llicència de l'any en curs vàlida per l'especialitat de regularitat. En cas de no posseir llicència, i només a petició de l'interessat en les mateixes verificacions administratives, l’Automòbil Club d’Andorra pot tramitar aquest document per participar únicament en aquest ral·li.

La mesura dels trams de regularitat s'haurà realitzat amb elements Blunik, sempre per la traçada, una de les grans aportacions de l’Automòbil Club d’Andorra a les proves de regularitat en carretera tancada, en el traçat de la qual es distribueixen els “tics” que controlen el moment exacte de pas de cada cotxe.

Atès que a l'ANDORRA WINTER RALLY està garantida la presència de neu o gel, són obligatoris els pneumàtics d'hivern durant tota la prova, autoritzant-se el muntatge de claus amb un nombre màxim de 120 unitats per coberta.

Programa previst, diumenge 16 de desembre de 2018
08h  Sortida 1r participant, 1a secció (Ordino)
      3 trams de regularitat sobre neu en carretera tancada
11h  Arribada 1r participant, 1a secció (Ordino)
12h  Sortida 1r participant, 2a secció (Ordino)
      3 trams de regularitat sobre neu en carretera tancada
15h  Arribada 1r participant, 2a secció, final de ral·li (Ordino)
17h  Publicació de resultats i lliurament de premis (Sala La Buna, Ordino)
 
El dissabte 15, entre 15 i 19.30 hores, tindran lloc les verificacions administratives i tècniques a la sala La Buna d'Ordino. El parc tancat estarà situat a l'aparcament del Camp de la Tenada, lloc des del qual sortiran i arribaran els vehicles. En total es recorreran 205 km entre els quals s'intercalaran tres passades a dos trams diferents, que suposaran 56 km de regularitat controlada per la traçada, amb controls secrets.

Tots els participants que aconsegueixin finalitzar la prova rebran el ‘Trofeu Finisher’. Els trofeus finals es lliuraran als tres primers classificats escratx, i també als tres primers classificats de cada grup-classe. La novetat és que per iniciativa del nou patrocinador, es lliurarà el premi ‘Andorra Sotheby’s International Realty’ al primer equip classificat que estigui íntegrament format per tripulants andorrans.

Per més informació i descarregar el reglament: www.winterrallyandorra.com

Andorra Sotheby’s International Realty
Entre les novetats organitzatives en aquesta edició hi ha la incorporació com a patrocinador de la firma ‘Andorra Sotheby’s International Realty’, afiliada a la prestigiosa marca Sotheby's International Realty® i dedicada a la compravenda de propietats al País dels Pirineus. L'ANDORRA WINTER RALLY, que organitza des de la seva creació l’Automòbil Club d’Andorra, compta també amb la col·laboració del Comú d’Ordino i del de Canillo.

Quatre anys de campions
L'ANDORRA WINTER RALLY va ser creat el 2014 i en aquella primera edició va ser guanyada pel tàndem francès format per Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000). El 2015 i 2016 els guanyadors van ser l'equip català Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé i Lancia Delta HF 4WD, respectivament). L'última edició, 2018, la va guanyar el tàndem gallec-català format per José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Golf GTi).
 

| | compartir