Andorra Winter Rally

<< Inscripcions completes per l'ANDORRA WINTER RALLY 2018

• L’ACA ha ampliat la xifra de participants admesos fins a 70
• 16 de desembre, tot en un dia: 7 hores de conducció
• La prova es farà sobre trams completament nevats
• Tota la informació disponible a www.winterrallyandorra.com

Inscripcions completes per l'ANDORRA WINTER RALLY 2018

Andorra la Vella, 20 de novembre de 2018. S'ha tancat el termini d'inscripció a l'ANDORRA WINTER RALLY, la competició de regularitat per a clàssics sobre carretera nevada que aquesta temporada celebrarà la cinquena edició consolidada com la prova hivernal per excel·lència. El termini de recepció d'acreditacions havia de tancar-se el proper 7 de desembre, però atès que el nombre de sol·licituds rebudes supera les 60 places disponibles, l’Automòbil Club d’Andorra ha donat per conclòs aquest termini.

El fet de que s’hagi sobrepassat el nombre de places previstes ha fet decidir a l’Automòbil Club d’Andorra d’ampliar en 10 places més el nombre d’equips participants, sempre respectant l’objectiu de comoditat i seguretat adequada per encabir 70 cotxes en un format que per les seves característiques té una cabuda de cotxes limitada. Amb lleugers retocs en els horaris s’ha pogut fer que més equips puguin gaudir de la conducció sobre neu per carreteres del Principat.

L'ANDORRA WINTER RALLY és tot un referent al que hi acudeixen els equips que desitgen pilotar sobre neu i gel, entre ells molts dels tàndem que utilitzen el ral·li andorrà per preparar en unes condicions úniques la participació en el Rallye Monte-Carlo Historique, ral·li monegasc que el proper any es disputarà durant la primera setmana de febrer.

La certesa que el tram triat, que es disputarà en tots dos sentits, estarà íntegrament cobert de neu, és una agradable realitat per als equips que desitgen conduir sobre neu però amb les màximes condicions de seguretat. Les primerenques precipitacions rebudes al Coll d’Ordino durant aquest mes de novembre permeten preveure que la qualitat i quantitat de la neu estarà com a mínim al mateix nivell que fa una temporada.

Atès doncs que a l'ANDORRA WINTER RALLY està garantida la presència de neu o gel, són obligatoris els pneumàtics d'hivern durant tota la prova, autoritzant-se el muntatge de claus amb un nombre màxim de 120 unitats per coberta.

La fórmula utilitzada per l'ANDORRA WINTER RALLY, que se celebrarà el proper dia 16 de desembre, és el que s'ha confirmat com el preferit pels participants: verificacions durant la tarda del dissabte dia 15 de desembre i, l'endemà, ral·li de gairebé 8 hores (de 7.50h a 15.40h), tot en un dia, perquè a mitja tarda els inscrits puguin tornar als seus llocs d'origen.

El mesurament dels trams de regularitat es realitzarà amb tecnologia Blunik, sempre per la traçada, una de les grans aportacions de l’Automòbil Club d’Andorra a les proves de regularitat en carretera tancada, en el traçat de la qual es distribueixen els “tics” que mesuren el moment exacte de pas de cada cotxe.

Programa de l'ANDORRA WINTER RALLY, diumenge 16 de desembre de 2018
07.50h    •Sortida 1r participant, 1a secció (Camp de la Tenada, Ordino)
    3 trams de regularitat sobre neu en carretera tancada
11.30h    •Arribada 1r participant, 1a secció (Camp de la Tenada, Ordino)
11.55h     •Sortida 1r participant, 2a secció (Camp de la Tenada, Ordino)
    3 trams de regularitat sobre neu en carretera tancada 
15.40h    •Arribada 1r participant, final de ral·li (Camp de la Tenada, Ordino)
17h    •Publicació de resultats i repartiment de premis (Sala La Buna, Ordino)

El dissabte dia 15, entre les 15 i 19.30 hores, tindran lloc a la sala La Buna (Ordino) les verificacions administratives. Quant a les verificacions tècniques i el parc tancat, autèntic nucli de la cursa, estaran situats a l'ampli aparcament del Camp de la Tenada, des d'on sortiran i arribaran els vehicles en cada secció. L'ANDORRA WINTER RALLY 2018 constarà d'un total de 205 km de recorregut entre els quals s'intercalaran tres passades a dos trams diferents, que suposaran 56 km de regularitat controlada per la traçada, amb diversos controls secrets.

Trofeu Finisher i premis als primers
Tots els participants que aconsegueixin finalitzar la prova rebran el Trofeu Finisher per a pilot i copilot. Els trofeus finals es lliuraran als tres primers classificats escratx i també als tres primers classificats de cada grup-classe.

La novetat en aquesta edició és que per iniciativa del nou patrocinador es lliurarà el premi ‘Andorra Sotheby’s International Realty’ al primer equip classificat que estigui íntegrament format per tripulants andorrans.

Ordino amb l'ANDORRA WINTER RALLY
La parròquia d'Ordino, situada a 1.300 metres d'altitud, està envoltada d'un ampli massís muntanyenc en el qual s'inclouen alguns dels pics més alts d'Andorra. Tot això garanteix unes condicions hivernals que en el Coll d’Ordino, carretera majoritàriament utilitzada en el ral·li, amb 1.980 metres d'altitud, és garantia de neu. Ordino sempre es distingeix pel seu suport a l'esport i per la seva llarga col·laboració amb l'automobilisme.

Quatre anys de campions
L'ANDORRA WINTER RALLY va ser creat el 2014 i des d'aquesta primera edició va demostrar unes característiques que l’han convertit en tan poc espai de temps en el gran ral·li hivernal dels Pirineus. El palmarès de l'ANDORRA WINTER RALLY és el següent:

2014    Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000)
2015    Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé)
2016    Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Delta HF 4WD)
2017    José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Golf GTI)

| | compartir