Andorra Winter Rally

<< ANDORRA WINTER RALLY 2019: La millor experiència en regularitat

• Tots els participants en “Regularity Experience”, la nova categoria creada per Blunik
• 22 de desembre: ral·li hivernal, selectiu i diürn amb la base situada a Ordino
• Aquesta prova de l’Automòbil Club d’Andorra tindrà 6 trams i 56 km de regularitat

Andorra la Vella, 24 de juliol de 2019.- L’Automòbil Club d’Andorra, a través de la seva divisió esportiva ACA Esport, publica avui el reglament oficial del seu ral·li hivernal de regularitat per a clàssics, l'ANDORRA WINTER RALLY, que el 2019 es disputarà el diumenge 22 de desembre en horari de 8 a 15 hores, i que farà tres vegades dos trams diferents (els dos sentits del Coll d’Ordino) amb un total de regularitat controlada de 56 km.

Aquest reglament de la prova que organitza des de la seva creació l’Automòbil Club d’Andorra està disponible en el web oficial: www.winterrallyandorra.com. L'obertura d'inscripcions serà el 2 de setembre i es mantindran obertes fins al 6 de desembre, o fins que es completi la quota de places, que és de 60. En el reglament s'especifica que s'admeten vehicles de sèrie i de competició construïts/homologats fins al 31/12/1981, de 2 o 4 rodes motrius i dividits en classes segons siguin de cilindrada inferior o superior a 2.000 cc.

Tots amb Regularity Experience
La principal novetat d'aquesta edició de l’ANDORRA WINTER RALLY serà que tots els cotxes participants utilitzaran el sistema “Regularity Experience” (tant les mitjanes de regularitat com el cronometratge), la innovació que Blunik aporta al món de la regularitat i que farà el seu debut en el Ral·li d’Andorra Històric, el setembre. S'establiran les mitjanes a seguir i els canvis de mitjana en els trams de regularitat adaptats a cadascuna de les classes.

Blunik equiparà a tots els equips que participin amb el dispositiu Blunik RX. En les verificacions, Blunik ho instal·larà en cada cotxe, sense cables ni velcros, només amb una ventosa adherida al parabrisa. Des que s'iniciï el ral·li, els equips podran seguir la regularitat amb facilitat atenent les indicacions que ofereixi, mantenint així una mitjana concreta al llarg de tot el tram. En la sortida de cada tram el comissari activarà automàticament, i a la distància, cada aparell i el pilot-copilot hauran de procurar conservar el tan desitjat led blau encès el màxim de temps possible, indicador que l'equip va amb el ritme adequat. D'aquesta manera, tots els equips competiran en les mateixes condicions, la qual cosa facilitarà la màximes igualtat entre els participants.

Una prova única
L'ANDORRA WINTER RALLY es disputa en carretera tancada i amb neu assegurada en el tram de doble sentit que s'utilitza, el Coll d’Ordino, oferint al llarg dels 56 km tota la seva gamma de dificultats. Com en la seva última edició celebrada, l'ANDORRA WINTER RALLY comptarà amb la col·laboració del Comú d'Ordino i de Canillo i el patrocini d'Andorra Sotheby's International Realty, empresa afiliada a la prestigiosa marca Sotheby's International Realty® i dedicada a la compravenda de propietats al País dels Pirineus.

Quatre anys de campions
Quant a guardons, estan previstos trofeus per als tres primers classificats escratx (pilot-copilot) i també per als tres primers classificats de cada classe. Tots els equips que acabin el ral·li rebran el ‘Trofeu Finisher’.

L'ANDORRA WINTER RALLY va ser creat el 2014 i la primera edició la van guanyar els francesos Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000), mentre que el 2015 i 2016 els guanyadors van ser els catalans Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé i Lancia Delta HF 4WD). El 2017, última edició celebrada, la va guanyar el tàndem gallec-català format per José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Golf GTi). El 2018 la prova va ser cancel·lada davant la falta de neu suficient per poder oferir als participants tot l'encant d'una prova completament d'hivern.

Programa previst, diumenge 22 de desembre de 2019
08h     Sortida 1r participant, 1a secció
           3 trams cronometrats
11h     Arribada 1r participant, 1a secció
12h     Sortida 1r participant, 2a secció
           3 trams cronometrats
15h     Arribada 1r participant, 2a secció, final ral·li
17h     Publicació de resultats i repartiment de premis

Totes les sortides i arribades es faran des de l'aparcament Camp de la Tenada, d'Ordino. La publicació de resultats i repartiment de premis tindran lloc a la sala La Buna, d'Ordino.

 

| | compartir