Andorra Winter Rally

<< L’ANDORRA WINTER RALLY publica el reglament

Andorra la Vella, 26 d’octubre de 2021. ACA Esport, la divisió esportiva de l’Automòbil Club d’Andorra, ha publicat a www.winterrallyandorra.com el reglament amb què es regira la que serà sisena edició de l’ANDORRA WINTER RALLY, la prova hivernal de regularitat per a clàssics en carretera tancada que enguany es correrà el diumenge 19 de desembre. Tot i que el recorregut i el programa exacte es publicarà més endavant, la prova mantindrà el mateix itinerari de les últimes edicions disputades, que són tres passades diürnes als trams Ordino i Canillo, en realitat la mateixa carretera CS-340 que corona el Coll d’Ordino, a 1.980 metres sobre el nivell del mar, tot i que en els dos sentits.

Les 6 especials de regularitat controlada suposaran 56 km (dels 205 totals de què consta la prova) i amb tota seguretat bona part d’ells coberts de neu o gel, característica que ha fet d’aquest ral·li una referència en la especialitat. Després de les verificacions que es faran per la tarda del dissabte 18 de desembre a l’aparcament Camp de la Tenada d’Ordino, la sortida del 1r participant es preveu que tingui lloc a partir de les 9 hores del diumenge 19 des d’aquest mateix indret. L'arribada serà a partir de les 16 hores. La base de l’ANDORRA WINTER RALLY estarà ubicada a la Sala La Buna, d’Ordino.

Els vehicles admesos són els de competició de dues rodes motrius i amb motor atmosfèric, sense turbocompressor, distribuïts en tres categories segons l’any de fabricació (fins a 1969, fins a 1975 i fins a 1981) i en tres classes segons la cilindrada (fins a 1.300cc, fins a 2.000cc i superiors a 2.001cc). Aquest punt dels vehicles admesos és una de les grans novetats d’aquesta edició de l’ANDORRA WINTER RALLY, un ral·li innovador que també vol ser-ho retornant el protagonisme als vehicles de ral·li que en certa manera són l’essència de la especialitat. La prova reserva espai per a un màxim de 60 equips participants.

L’ANDORRA WINTER RALLY compta de nou amb la col·laboració del Comú d’Ordino i de Canillo, així com el patrocini d’Andorra Sotheby’s International Realty, empresa afiliada a la prestigiosa marca Sotheby's International Realty® dedicada a la compravenda de propietats al País dels Pirineus.

Tots els participants amb Blunik RX
Per segona vegada, tots els participants utilitzaran el mateix sistema “Regularity Experience” (tant les mitjanes de regularitat com el cronometratge) aportat per Blunik, que equiparà a tots els equips amb el dispositiu Blunik RX. Des de bon principi, pilots i copilots podran seguir la regularitat d'una manera molt fàcil, només atenent les senzilles indicacions que ofereixi l'aparell, mantenint així la mitjana estipulada al llarg de cada tram amb l'ajuda d'un llum led blau, indicador de que l'equip manté el ritme adequat.

Un palmarès curt però de prestigi
L'ANDORRA WINTER RALLY va néixer el 2014 i la seva primera edició la va guanyar l’equip francès Henri Trautmann-Joel Fritz (Lancia Beta HPE 2000). El 2015 i 2016 els triomfadors van ser Carles Fortuny-Carles Jiménez (Lancia Beta Coupé i Lancia Delta HF 4WD); el 2017 la victòria se la van endur José Manuel López-Gerard Ferrer (VW Golf GTi) i el 2019, després que el 2018 la prova fos cancel·lada per falta de neu suficient, el primer lloc va ser per a Tomás Aydillo-Víctor Aydillo (Volkswagen Polo). El 2020 no es va fer a causa de la pandèmia

 

| | compartir